donderdag 26 november 2009

Grote opkomst bij Grand-Prix voor de jeugd

Voor het derde jaar op rij organiseert Dubbelschaak een serie van vijf Grand Prix-toernooien voor de jeugdspelers uit de districten Den Bosch en Tilburg. Nog nooit was de opkomst zo groot. Afgelopen zondag werd in De Walnoot het eerste toernooi gespeeld en er hadden zich maar liefst 91 kinderen ingeschreven.


Ook alle Dubbelschakertjes doen dit jaar mee en bij het eerste toernooi waren meteen verschillende grote Boxtelse successen op te tekenen. In de hoogste leeftijdscategorie werd groep 1 met overmacht gewonnen door Jaap Gottlieb. Met zijn 6 ½ uit 7 bleef hij de concurrenten maar liefst twee punten voor. Gedeeld tweede in die groep werd Sjors Cooijmans. Tycho Paulissen werd in zijn leeftijdsklasse gedeeld derde. Maar voor de grootste verrassing van het toernooi zorgde Pjotr Mahieu. Pjotr is pas vanaf het begin van dit schooljaar lid van de club, maar hij is een echte denker. Hij won in de groep kinderen van niveaugroep Stap 1 al zijn partijen en dat is een geweldige prestatie. Alle uitslagen vindt u gemakkelijk via het blog van het toernooi.

Het volgende toernooi in De Walnoot wordt op zondag 13 december gespeeld. De groepen worden dan opnieuw ingedeeld, zodat iedereen tegenstanders van eigen sterkte krijgt. Dan wordt het nog spannender, want de prijsuitreiking volgt pas als de totaalscore over vijf toernooien bekend is.

Op de foto: Pjotr Mahieu. Foto: Karin Gottlieb

Geen opmerkingen: