donderdag 10 december 2009

Prima prestatie Dubbelschaak op NK

Op het NK snelschaken voor clubteams, dat afgelopen zondag in De Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch werd gespeeld, is Dubbelschaak boven zichzelf uitgestegen. Dubbelschaak was als 26e geplaatst, maar deelde in de eindrangschikking de 14e plaats met onder andere Eindhoven, Paul Keres Utrecht en DSC Delft. Aan het toernooi deden onder andere zes grootmeesters mee, waaronder Nederlands kampioen Anish Giri, vijftien Internationaal Meesters en nog talloze andere titelhouders. De titel ging naar Voerendaal, dat zich voor de gelegenheid had versterkt met drie Oost-Europese grootmeesters uit Duitsland.


Ook de individuele prestaties van de Dubbelschakers mochten er zijn. Reservespeler Ramon Jessurun, de laagst gerate speler in het toernooi, scoorde een keurige 5 uit 9. Rob van Meurs en Michel van der Stee scoorden ongeveer volgens ratingverwachting, maar Martien van der Meijden en Huub van Dongen stegen daar ver bovenuit. Van der Meijden haalde 6½ uit 11 aan bord twee en drie. En op bord één wist Huub van Dongen zich met 6 uit 11 keurig tussen de toppers te handhaven.

Een tweede team van Dubbelschaak dat in de regionale klasse uitkwam, kwam niet tot aansprekende prestaties. Dubbelschaak-1 had echter nog hoger kunnen eindigen als in de laatste ronde de loting iets gunstiger had uitgepakt. Het Boxtelse viertal had zich met puur vechtschaak bij de eerste acht in de eindrangschikking weten te voegen, maar trof in de laatste ronde SC Utrecht, een team met louter titelhouders. Dubbelschaak ging met 4-0 ten onder, wat Utrecht de tweede plaats in de eindrangschikking opleverde en waardoor Dubbelschaak ver duikelde in het klassement.

Op de foto van links naar rechts: Rob van Meurs, Martien van der meijden, Michel van der Stee en Huub van Dongen. Foto René Olthof. Eindstanden en individuele scores vind je hier.

Geen opmerkingen: