donderdag 11 februari 2010

Dubbelschaak verliest weer

Terneuzen blijkt te sterk

Hoewel Dubbelschaak dit seizoen als favoriet startte in poule 3F van de landelijke schaakcompetitie, is de Boxtelse club na vijf wedstrijden in de degradatiezone terechtgekomen. Afgelopen zaterdag verloor Dubbelschaak thuis nipt van Terneuzen, maar een betere uitslag zat er de hele middag niet in.

De wedstrijd werd verloren aan de topborden. Wil van Lankveld, voor de gelegenheid op bord één, verloor geruisloos. Huub van Dongen speelde in een vlaag van schaakblindheid een volkomen foutieve combinatie. En Martien van der Meijden werd in de aanval weggevaagd.

Op de overige borden had Dubbelschaak echter een behoorlijk ratingoverzicht. Vooraf was er vanuit gegaan dat de topborden het wel droog zouden houden om in de staart de punten te pakken. Dat laatste lukte, maar het was natuurlijk niet meer genoeg. Peter Boll en Ramon Jessurun moest in remise berusten. Michel van der Stee won. Tussenstand met nog twee partijen te gaan 2-4.

Het zag er geen moment naar uit dat Dubbelschaak beide resterende partijen zou winnen. Rob van Meurs had slechts een marginaal voordeeltje. En Guido Jansen stond zelfs ronduit slecht. Toch kwam Dubbelschaak nog dicht bij een gelijkspel. Jansen wist zijn tegenstander aardig te bezwendelen en pakte hem zo een paar pionnen af. Dat punt was binnen. Helaas kon Rob van Meurs, wat hij ook probeerde, er niet doorkomen. Eindstand 3½ - 4½.

Brabantse competitie

Ook in de Brabantse competitie wil het dit jaar niet erg lukken. Dubbelschaak-2 verloor opnieuw, dit keer met 1½- 6½ van het tweede team van Bergen op Zoom. Het Boxtelse tweede staat nu strak op de laatste plaats in de promotieklasse en kan met nog drie wedstrijden te gaan degradatie nauwelijks meer ontlopen.

Gelukkig wist Dubbelschaak-3 wel te winnen. 4½ - 3½ tegen Goirle is een goed resultaat. Paul van der Leije, Jaap Gottlieb, Hans Bakx en Bart Driesten wonnen. Geert Tiellemans bracht het beslissende halfje op het scorebord.

Geen opmerkingen: