donderdag 16 november 2006

Dubbelschaak maatje te klein voor Ivoren Toren
Tweede en derde team winnen wel

In de derde ronde van de KNSB-competitie moest Dubbelschaak afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen de Ivoren Toren uit Rotterdam. Vooraf was de stemming goed bij de Boxtelaren. In deze wedstrijd zouden ze alle kansen hebben. Maar niets bleek minder waar.

Toch leek Boxtel uitstekend uit de startblokken te komen. Huub van Dongen meldde al na een zet of tien opschepperig aan de bar dat de winst hem niet meer kon ontgaan. En op de andere borden bleef de strijd lange tijd zeer onduidelijk. Sterker nog: alle partijen duurden langer dan veertig zetten. En in geen van de partijen was het bij de eerste tijdcontrole met enige zekerheid in te schatten hoe het af zou lopen.

Uiteindelijk liep het slecht af. Alleen Ad Kleijberg, die in het middenspel een pion had buitgemaakt, won. Huub van Dongen slaagde er, ondanks zijn aanvankelijke optimisme, niet in een eindspel met materieel voordeel naar winst te schuiven en moest in remise berusten, net als Michel van der Stee, die er in een goede partij niet door kwam. En alle anderen legden het loodje. Vijf nederlagen op een rij.

Het lijkt erop dat in de poule waarin Dubbelschaak is ingedeeld iedereen van iedereen kan winnen. Toch dient Dubbelschaak zich beslist een beetje zorgen te gaan maken. Met twee nederlagen uit drie wedstrijden zou het wel eens goed mis kunnen gaan dit seizoen.

Overige teams
Dat Dubbelschaak-2 onder de nieuwe teamleider Martin van Driel goed presteert is een understatement. Zaterdag werd Wolstad-2 uit Tilburg met 6½ - 1½ naar huis gestuurd, waarbij vooral het gemak op viel waarmee de punten werden binnengehaald. Ook Dubbelschaak-3 was succesvol. Tegen Nuenen werd het 5½- 2½, met een speciale vermelding voor de 12-jarige Jaap Gottlieb, die snel korte metten maakte met een zeer ervaren 70-plusser.

Uitslagen:
Dubbelschaak - Ivoren Toren 2 - 6
Dubbelschaak-2 - Wolstad-2 6½ - 1½
Dubbelschaak-3 - Nuenen 5½ - 2½

Geen opmerkingen: