donderdag 18 oktober 2007

Viktor Kortsjnoj houdt lezing bij Dubbelschaak

Persbericht Dubbelschaak dinsdag 16 oktober 2007

30 oktober in Grand Café Rembrandt

De Boxtelse schaakvereniging Dubbelschaak ’97 viert dit seizoen haar tienjarige bestaan. De jubileumactiviteiten krijgen op 30 oktober een geweldige aftrap met een lezing van schaakgrootmeester Viktor Kortsjnoj.


Viktor Kortsjnoj, geboren in Leningrad in 1931, speelde een grote rol in iedere cyclus om het schaakwereldkampioenschap tussen 1960 en 1992. Vooral zijn drie verloren matches om de wereldtitel met Anatoli Karpov in 1974, 1978 en 1982 staan bij veel schaakliefhebbers in het geheugen gegrift.

Kortsnoj is altijd actief gebleven. Vorig jaar won hij met overmacht de wereldtitel bij de senioren. Maar ook dit jaar heeft hij nog diverse toernooien gespeeld. Op de wereldranglijst staat hij nog altijd ruimschoots in de top honderd.

In Boxtel zal hij een aantal van de sleutelpartijen uit zijn lange carrière aan het publiek uitleggen. Het belangrijkste thema van zijn lezing is echter de manier om ook op hogere leeftijd op niveau te blijven spelen of de eigen klasse zelfs te verbeteren. Kortsjnoj is een uitstekend verteller en ongetwijfeld komen er ook allerlei verhalen uit zijn lange carrière naar voren.

De lezing in Grand Café Rembrandt, Rechterstraat 56 in Boxtel, begint om 20.00 uur. Wie belangstelling heeft, kan zich, zo lang er nog plaats is, aanmelden via http://www.dubbelschaak.nl/. De toegang is gratis.

Geen opmerkingen: